Paris - Dag 2 (Lördag)


2016-06-30 | 14:04:32


Mer bildbomb från Paris! På lördagen besökte vi bland annat Sacre-Coeur och strosade omkring på lite mindre turistiga områden i Paris. Vi tänkte också besöka katakomberna, men kön var förskräckligt lång!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var verkligen en helt fantastisk dag. Vi testade också att äta sniglar, det var inte så äckligt som jag tänkte mig att det skulle vara - men inte en ny favorit direkt. Vi gick jättemycket när vi var i Paris, i princip varje dag så gick vi runt till alla ställen. Men just på lördagen så hade vi köpt ett endagarspass till tunnelbanan och åkte runt till de olika ställena. Det var ganska skönt det också eftersom det var ganska många mil att gå mellan attraktionerna annars och jag hade redan skavsår från dagen innan!
Paris - Dag 1 (Fredag)


2016-06-29 | 13:45:22


Här kommer en riktig bildbomb från fredagens strapatser i staden. Vi såg bland annat eiffeltornet, triumfbågen och vandrade längs Paris största shoppinggata. Vi såg också obelisken som står i närheten av pariserhjulet och vandrade genom parken som ligger framför Louvren. Det är många bilder så inlägget kanske laddas lite segt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Resan till Paris


2016-06-28 | 13:39:00


 
 
 
I torsdags satte jag mig på planet och for iväg till Paris för att semestra med min sambo. Joel var ju redan i Frankrike på konferens, så vi passade på att stanna några nätter i Paris också. Resan gick bra och var utan några större problem. Lite turbulens när vi flög ner till Danmark, där jag skulle byta flyg, men annars gick det bra.
 
 
 
 
När jag kom fram till Charles De Gaulle så insåg jag verkligen hur gigantisk flygplatsen är! På flygplatsen så gick det alltså tåg mellan de olika terminalerna som man gratis kunde åka med fram och tillbaka. Det var mäkta förvirrande i början när jag inte förstod hur allt såg ut. Flygplatsen har bara tre terminaler, men de är så utspridda att man inte kan gå emellan dem utan att missa sitt flyg! Jag tog mig i alla fall till RER-tågen, vilket är ungefär som pendeltågen i Stockholm, och tog mig till slut till min station Les Halles. Därifrån skulle det bara vara en liten kort väg att gå till hotellet. Jag måste säga att jag är imponerad över skyltningarna och informationen i Paris. I centrala Paris var de flesta skyltar, menyer och sådant på både Franska och Engelska, så det var inte större problem med att förstå vart jag skulle gå. Det var lite krångligt att hitta ut ur Les Halles, då man kommer in med tunnelbanan på 4 våningen under mark, och ovanför en är ett gigantiskt köpcentrum!
 
När jag kom ut ur Les Halles såg jag en otroligt vacker kyrka som jag var tvungen att fota och sen begav jag mig till hotellet. Det var lätt att hitta och inte alls långt att gå. Tog kanske 5-10 minuter eller så. För att vara min första resa utomlands som jag gjort på egen hand, så tycker jag att det gick väldigt bra i alla fall!
Träning


2016-06-25 | 13:00:00


Vad gör jag för träning nu medan jag befinner mig i Paris? Hur gör jag till vardags med min träningsrutin? I detta inlägg tänkte jag svara på frågor om hur jag tränar!
 
Soldnedgång under en PowerWalk.
 
Hur många dagar per vecka tränar du?
En optimal vecka tränar jag 5 dagar i veckan, en mindre optimal kanske bara 2-3 gånger.
 
Vad tränar du för något?
Jag styrketränar, går PowerWalks, samt går promenader eller vandrar.
 
Vilken träningsform är bäst?
Att vandra eller cykla omkring är nog det bästa ur ett mentalt perspektiv, men rent fysiskt så är styrketräning awesome!
 
Vad tycker du bäst om att göra på gymmet?
På gymmet hittar jag på lite olika saker. Ibland följer jag ett grundläggande program där man gör grundlyften i ett 5x5-system och roterar två olika pass A och B, på formen ABA BAB osv. med tre träningar i veckan. Annars har jag ett split som består av tre pass som är Ben/Rumpa/Lår, Rygg/Mage/Biceps & Bröst/Axlar/Triceps.
 
Blir man biff av att gymma?
NEJ! Inte om man inte verkligen går in för att bli biff. Det finns ingen risk för att du blir bulkig eller något sådant om du bara gör regelbundna och lagom långa/svåra styrketräningspass. Visst, om du äter som en bodybuilder och tränar som en bodybuilder så kommer du bli biff och få massa muskeldefinition - men hur ofta äter och tränar du så?
 
Vad lyssnar du helst på medan du tränar?
Musik fungerar alltid, i någon lagom lämplig takt till det jag håller på med. På senare tiden har jag också lyssnat en del på podcasts och kan starkt rekommendera Styrkelabbet! De har en podcast där de talar om just styrketräning, myter & fakta och sånt där. Jättehärliga pratare och bra ämnen nästan varje gång!
 
Bild från en PowerWalk, älskar att gå utomhus!
 
Kan du inte vissa oss precis hur dina gympass ser ut?
I framtiden kan jag absolut skriva ner och visa upp ett träningspass om det finns intresse för det. Just nu håller jag mig mer allmän dock.
 
Vad gör du nu då, när du är i Paris?
Jag går! Jag går, går och går ännu mer. Vi går hela dagarna för att ta oss mellan olika turistattraktioner och runt till olika ställen i stan. När man kommer till hotellet på kvällen så är man helt slut! Man vill inget annat än att bara ta av sig skorna och slänga sig på sängen!
 
 
Det var lite om min träning och mitt försök till att upprätthålla en träningsrutin. Hur gör ni när in tränar? Föredrar ni någon speciell typ av träning framför andra? Berätta!
Mobilblogg: Paris


2016-06-24 | 17:46:06


Tyvärr är internet på hotellet inte bra nog för att ladda upp bilderna till bloggen. Men om man vill se lite av våra äventyr kan man följa mig på twitter (@jackiebruhn) och instagram (jackiebruhn) där det kommer upp några bilder om dagen. Sen kommer det så klart en fotobomb så snart vi kommer hem! Review: Walden Farms' kalorifria produkter


2016-06-24 | 13:00:00


OBS! Detta är inte ett sponsrat inlägg. Alla produkter har jag köpt för egna pengar och åsikterna är helt mina egna.
 
Nyligen så fick jag en inblick i att det finns kalorifria produkter på marknaden, som försöker efterlikna smak och konsistens av helt normala saker som chokladsås och jordnötssmör. Eftersom jag försöker gå ner lite i vikt så tänkte jag att det kunde vara något att prova för att undvika att överäta under dagarna. Jag beställde glatt hem en hel drös med produkter, fyra, och blev mycket glad när paketet kom!
 
 
De varor jag beställde hem var följande (översikt):
 
1. Strawberry syrup
2. Chocolate syrup
3. Chocolate peanut spread4.
4. Whipped peanut spread
 
Jag såg jättemycket fram emot speciellt jordnötssmöret med choklad, att kunna bre det på mackor eller ha det i smoothien helt utan kalorier! Här nedan följer min detaljerade redovisning av produkterna.
 
Strawberry Syrup
 
 

Det här är en produkt som är till för att efterlikna en typ av jordgubbssås. Som ni ser på bilden så är det ett serveringsförslag att man ska ha det på glass. Jag har inte testat att ha det på glass, men har självklart smakat på produkten! Såsen smakade inte dåligt, men var inte heller min favorit. Den har en lite artificiell eftersmak som jag tror beror på att den är sötat med suckralos, vilket alla deras produkter är. Överlag så skulle jag ge den ett medelhögt betyg.
 
BETYG: 3/5
 
Chocolate Syrup
 
 
 

Den här såsen är alltså en chokladsås/sirap som även den skall passa att ha i glass. Jag själv har inte haft den i glass, men direkt när jag smakade den så tyckte jag jättemycket om den! Den har en aningens konstig eftersmak, men det är inte något som stör då den smakar så mycket choklad! Jag har använt den varje dag sen det att den kom, till att ha på min havregrynsgröt med banan och mjölk. SÅ GOTT!!
 
BETYG: 4/5
 
Peanut Spreads
 
 
 
Åh, så mycket besvikelse som kan rymmas på en tesked ibland. Jag såg verkligen jättemycket fram emot att ha ett kalorifritt alternativ till mitt vanliga jordnötssmör, det skulle vara så gott med frukt och i smoothies. Men efter att ha tagit en tesked av båda dessa produkter (inte samtidigt) så mådde jag så sjukt illa att jag trodde att det skulle komma tillbaka upp igen. De smakar fruktansvärt surt och starkt av någon typ av artificiell smak. Skulle kunna bero på suckralos, men det är jag inte helt säker på. Om min sambo inte heller tycker om dessa så kommer de åka rätt ner i sopen, utan att ha ätits upp - vilket är jättesynd! Men ja, allt kan väl inte vara gott antar jag.
 
BETYG: 1/5
 
Det var mina åsikter om de Walden Farms-produkter som jag hittills har provat. Efter att ha läst runt lite på internet så hittade jag källor som säger att det verkligen är som att spela på lotto med deras produkter. Vissa är supergoda och andra är helt vedervärdiga. Jag planerar utan tvekan på att köpa chokladsåsen igen, för den är så god på gröten! Men de andra produkterna köper jag nog inte igen i första taget, absolut inte jordnötssmören i alla fall!
 
Har ni provat några produkter från Walden Farms, vad tyckte ni?
 
Vatten


2016-06-21 | 17:34:29


 
Alltså, jag är så sjukligt dålig på att dricka vatten! Jag dricker verkligen inget vatten alls om dagarna! Som tur är så vet jag att kroppen är en alldeles utmärkt maskin vad gäller att säga till om saker, så när jag väl blir törstig så dricker jag gott om vatten just då. Jag skulle inte säga att jag är uttorkad om dagarna, för det tror jag verkligen inte. Jag läste för ett bra tag sen om en studie som hade gjorts i USA, där några läkare hade hittat konkreta bevis för att man kan skada kroppen genom att dricka vatten för mycket och för ofta. Det som hände var att folk som drack mycket vatten, framför allt unga tjejer, kunde riskera att förstöra både saltbalansen i kroppen, men även kroppens egna signalsystem för törst. Man kan helt enkelt överbelasta systemet så mycket att man inte längre känner om man är törstig. Personligen ser jag i princip ingen mening till allt det här med att "man ska dricka två liter vatten om dagen"-snacket - speciellt inte med tanke på att detta även innefattar vätska som vi får i oss på andra sätt, t.ex. genom maten. Om man äter välbalanserat så kan kroppen få i sig i princip all vätska den behöver genom maten eller den dryck man dricker till maten i måttlig mängd. Det finns inget behov av att fylla sin tvålitersflaska på morgonen och sätta streck på flaskan för när man ska ha druckit upp en viss mängd under dagen. Det enda det leder till är risk för utsatta saltbalanser och många ganska onödiga besök på toaletten då vattnet bara rinner rakt igenom dig. Vad tycker ni?
Måndag


2016-06-20 | 20:07:51


 
Chillar runt tidigare idag och leker med telefonkameran. Jag har ju tyvärr inte tillgång till min vanliga kamera, då sambon tog med den till Lyon, i Frankrike. Så det blev till att leka lite med mobilen.
 
Dagen har för det mesta bestått av att titta på Netflix, Orange is the new Black som jag precis har börjat titta på är ju helt fantastiskt! Förstår verkligen varför alla rekommenderade den till mig. Har också fortsatt städa lite i lägenheten och plockat undan lite. Ibland har man såna där dagar då man bara ströar i lägenheten och liksom inte gör något intensivt alls. Det har varit jätteskönt! Imorgon hoppas jag på att kunna ta en PowerWalk och att min rygg ska hålla för i alla fall den mellanlånga rundan, om inte den långa.
 
Kattmys <3
 
Nu är det bara tre dagar kvar tills jag åker till Paris!! Ser så fruktansvärt mycket fram emot resan. Är glad över att jag redan börjat packa och bestämt alla outfits jag ska ha under dagarna, så att det är lite mindre stressigt. Kommer såklart att fotografera massa och ladda upp på bloggen när jag får tid (troligtvis när vi kommer hem) och fotobomba! Nu ska jag slipa på några förinställa inlägg som kommer dyka upp medan jag är borta, så att bloggen hålls i ordning på! Vad skulle ni vilja läsa mer om här på bloggen?
Mobilblogg: Havregrynsgröt!


2016-06-20 | 14:57:50


Något som har blivit superpopulärt under det senaste året är ju att äta oatmeal, alltså havregrynsgröt, till frukost. Det toppas till höger och vänster med alla möjliga frukter, nötter och annat. Jag har länge älskat att äta gröt till frukost. En nyligen införskaffad god topping är en kalorifri chokladsås från Walden Farms. Kommer göra en review på deras produkter som jag fick hem för några dagar sen om typ en vecka-ish. Imorse åt jag i alla fall en fin skål med havregrynsgröt, toppad med banan, mjölk och den goda chokladsåsen. Mums! Tycker ni om havregrynsgröt?

Lär känna mig


2016-06-19 | 14:15:32


Här kommer en liten lista med information om mig, som man kan läsa antingen för att det är en kul grej, eller för att man vill lära känna mig lite bättre! Det är lite random information i alla dess slag, tillsammans med några bilder. Dagen idag kommer spenderas till stor del i soffan, då mitt ryggskott ännu inte gått över. Hatar att inte kunna träna! Jag som hade bestämt mig för att vara så duktig, suck. Får vila ordentligt så att ryggen läker. Det är bra att röra sig så mycket man kan när man har ryggskott, så jag har gått lite i lägenheten och cyklat till affären både i förrgår och igår. Men mycket mer än så orkar jag fortfarande inte. Men, här kommer i alla fall lite mer information om mig!
 
Namn?
Jackie Johanna Maria Gerd Bruhn
 
Ålder?
25 vårar
 
Längd?
170 enligt passet, 171 enligt mig
 
Hårfärg:
Rödbrun på sommaren i solen, mer brun på vintern
 
Ögonfärg:
Grönbruna om man kollar noga, bruna på avstånd
 
Bästa egenskap?
Är fantastiskt sympatisk och empatisk
 
Sämsta egenskap?
Kort stubin och ibland lite väl konfrontationsglad
 
Favoriter!
Favoritmat: Just nu Teriyakisås, på allt!
Favoritserie: Criminal Minds
Favoritbok: Harry Potter-serien
Favoritaffär: Typ HM, men jag shoppar inte mycket
Favoritfilm: Sagan om Ringen-trilogin
Favoritmusik: Rise Against
 
Tatueringar?
Två stycken, se bilder.
 
 
 
Texten på foten är "Everchanging", vilket är titeln på en låt av Rise Against, samt att jag verkligen gillade ironin med att ha en tatuering, som är permanent, där det står everchanging. Yin-Yang tecknet är en symbol för balans och lugn, men även att det finns gott och ont i alla, men att man själv väljer vad man gör med det.
 
Piercings?
Två vanliga hål i öronen
 
Djur?
Världens bästa kisse, Unix. På bilden ganska liten, numera lite större
 
 
Bor?
I en lägenhet med min sambo Joel
 
Dricker till frukosten?
Kaffe
 
 
Ja, det var väl lite grundläggande information om mig. Man är såklart alltid välkommen att ställa frågor i kommentarerna och jag svarar alltid så fort jag kan! Vad är lite information om dig som du kan dela med dig av? Vad är det kansigaste du någonsin gjort?
Kära blogg...


2016-06-18 | 15:53:00


Nu händer det spännande saker! Jag har precis köpt mitt PRO-medlemsskap, i hopp om att kunna utveckla bloggen ytterligare ett steg framåt. Det känns riktigt skönt, både att kunna strunta i reklamen och bestämma över den själv, men också att jag stödjer ett företag som jag ändå tycker gör ett bra jobb (Blogg Esse). Jag har aldrig haft några problem med dem och tycker att det är rättvist att stötta dem, samtidigt som jag får ta del av det goda som det innebär att vara PRO-medlem. Det är kanske inte något jag rekommenderar till någon som precis har startat sin första blogg, men för någon som är lite varm i kläderna så är det en möjlighet som är riktigt bra.
 
Jag har idag också jobbat mycket med designen och ändrat den nästan helt. Det enda som är kvar som vanligt är "sidmenyn" och dropdown-menyn under headern. Allt annat är nytt och utbytt, nytt färgtema och ny header. Är riktigt nöjd med vad jag fått ihop hittills. Älskar att pilla med designer, det är så sjukt roligt!
 
Här bjuder jag också på en grynig bild från instagram från imorse.
 
 
 » Namn: Jackie Bruhn
» Född: 10 Maj 1991
» Bor: Uppsala
» Status: Sambo med Joel
» Intressen: Musik, träning, hälsa,
mina studier samt vår katt Unix!