Resan till Paris


2016-06-28 | 13:39:00


 
 
 
I torsdags satte jag mig på planet och for iväg till Paris för att semestra med min sambo. Joel var ju redan i Frankrike på konferens, så vi passade på att stanna några nätter i Paris också. Resan gick bra och var utan några större problem. Lite turbulens när vi flög ner till Danmark, där jag skulle byta flyg, men annars gick det bra.
 
 
 
 
När jag kom fram till Charles De Gaulle så insåg jag verkligen hur gigantisk flygplatsen är! På flygplatsen så gick det alltså tåg mellan de olika terminalerna som man gratis kunde åka med fram och tillbaka. Det var mäkta förvirrande i början när jag inte förstod hur allt såg ut. Flygplatsen har bara tre terminaler, men de är så utspridda att man inte kan gå emellan dem utan att missa sitt flyg! Jag tog mig i alla fall till RER-tågen, vilket är ungefär som pendeltågen i Stockholm, och tog mig till slut till min station Les Halles. Därifrån skulle det bara vara en liten kort väg att gå till hotellet. Jag måste säga att jag är imponerad över skyltningarna och informationen i Paris. I centrala Paris var de flesta skyltar, menyer och sådant på både Franska och Engelska, så det var inte större problem med att förstå vart jag skulle gå. Det var lite krångligt att hitta ut ur Les Halles, då man kommer in med tunnelbanan på 4 våningen under mark, och ovanför en är ett gigantiskt köpcentrum!
 
När jag kom ut ur Les Halles såg jag en otroligt vacker kyrka som jag var tvungen att fota och sen begav jag mig till hotellet. Det var lätt att hitta och inte alls långt att gå. Tog kanske 5-10 minuter eller så. För att vara min första resa utomlands som jag gjort på egen hand, så tycker jag att det gick väldigt bra i alla fall!


Inez | 2016-06-28 | 16:05:54

Åh, vilka underbara flygbilder! :)

Svar: Tack! Under de kommande dagarna kommer fler bilder från Paris upp, om du är intresserad av att se dem :)
Jackie Bruhn

* Jag gör inte bloglovin'- eller länkbyten
* Tipsa gärna om bloggtävlingar, men spamma inte!
* Håll god ton och behandla andra som du själv skulle vilja bli behandlad
* Negativa kommentarer kommer att hanteras med utifrån graden av allvarlighet
Ge din åsikt!

Publiceras ej!

» Namn: Jackie Bruhn
» Född: 10 Maj 1991
» Bor: Uppsala
» Status: Sambo med Joel
» Intressen: Musik, träning, hälsa,
mina studier samt vår katt Unix!