Träning


2016-06-25 | 13:00:00


Vad gör jag för träning nu medan jag befinner mig i Paris? Hur gör jag till vardags med min träningsrutin? I detta inlägg tänkte jag svara på frågor om hur jag tränar!
 
Soldnedgång under en PowerWalk.
 
Hur många dagar per vecka tränar du?
En optimal vecka tränar jag 5 dagar i veckan, en mindre optimal kanske bara 2-3 gånger.
 
Vad tränar du för något?
Jag styrketränar, går PowerWalks, samt går promenader eller vandrar.
 
Vilken träningsform är bäst?
Att vandra eller cykla omkring är nog det bästa ur ett mentalt perspektiv, men rent fysiskt så är styrketräning awesome!
 
Vad tycker du bäst om att göra på gymmet?
På gymmet hittar jag på lite olika saker. Ibland följer jag ett grundläggande program där man gör grundlyften i ett 5x5-system och roterar två olika pass A och B, på formen ABA BAB osv. med tre träningar i veckan. Annars har jag ett split som består av tre pass som är Ben/Rumpa/Lår, Rygg/Mage/Biceps & Bröst/Axlar/Triceps.
 
Blir man biff av att gymma?
NEJ! Inte om man inte verkligen går in för att bli biff. Det finns ingen risk för att du blir bulkig eller något sådant om du bara gör regelbundna och lagom långa/svåra styrketräningspass. Visst, om du äter som en bodybuilder och tränar som en bodybuilder så kommer du bli biff och få massa muskeldefinition - men hur ofta äter och tränar du så?
 
Vad lyssnar du helst på medan du tränar?
Musik fungerar alltid, i någon lagom lämplig takt till det jag håller på med. På senare tiden har jag också lyssnat en del på podcasts och kan starkt rekommendera Styrkelabbet! De har en podcast där de talar om just styrketräning, myter & fakta och sånt där. Jättehärliga pratare och bra ämnen nästan varje gång!
 
Bild från en PowerWalk, älskar att gå utomhus!
 
Kan du inte vissa oss precis hur dina gympass ser ut?
I framtiden kan jag absolut skriva ner och visa upp ett träningspass om det finns intresse för det. Just nu håller jag mig mer allmän dock.
 
Vad gör du nu då, när du är i Paris?
Jag går! Jag går, går och går ännu mer. Vi går hela dagarna för att ta oss mellan olika turistattraktioner och runt till olika ställen i stan. När man kommer till hotellet på kvällen så är man helt slut! Man vill inget annat än att bara ta av sig skorna och slänga sig på sängen!
 
 
Det var lite om min träning och mitt försök till att upprätthålla en träningsrutin. Hur gör ni när in tränar? Föredrar ni någon speciell typ av träning framför andra? Berätta!
* Jag gör inte bloglovin'- eller länkbyten
* Tipsa gärna om bloggtävlingar, men spamma inte!
* Håll god ton och behandla andra som du själv skulle vilja bli behandlad
* Negativa kommentarer kommer att hanteras med utifrån graden av allvarlighet
Ge din åsikt!

Publiceras ej!

» Namn: Jackie Bruhn
» Född: 10 Maj 1991
» Bor: Uppsala
» Status: Sambo med Joel
» Intressen: Musik, träning, hälsa,
mina studier samt vår katt Unix!